Interested with Pengkid




Lately, aku nie memang obses betul pasal pengkid. Bukanlah aku nak jadi macam diorang even dalam hati aku nie ada masa terdengar juga bisik-bisik syaitan supaya menjadi pengkid. Tapi overall, aku interested nak kenal diorang. Aku nak tahu apa yang diorang mahukan sebenarnya? Apa yang diorang cari di dunia nie? Apa perasaan sebenar diorang bila jadi pengkid? Kalau boleh aku nak tahu semuanya. No wonder why? I just want to know. Karangan Bahasa Melayu semalam, pantang aku nampak tajuk pasal remaja, terus aku tibai. Tak lupa jugak aku nak sebut nama 'pengkid' dekat dalam tu. Aku prefer untuk tahu tentang pengkid daripada menghina keji diorang. Yang patut dikeji tue perbuatan diorang bukan diorang. Wanita-wanita itu perlukan bimbingan bukan penyisihan. Memerlukan teguran dan nasihat secara kerap bukan herdik, caci yang asyik menyentap. Yang berdosanya, kita juga. Diorang tetap dengan dosa diorang. Tapi mencaci and menghina diorang tue, sama je macam kita yang tempah dosa dan sedekahkan pahala kita kepada diorang. Tak ke rugi macam tue?




2 Penasihat:

Tengku Laurel Adamila said...

hey there. thanks sudi jenguk teratak buruk sy. follow me back tau. >,<

momoyuki said...

add fb nie >> momo_yuki3@yahoo.com
its mine fb..

aku suggest blom masa kau jadi penk, by the way, jadi diri kau dulu..
tapi lau na tanya, juz go on ma blog, n tanye lah.. ne tau aku dapat berkongsi pngalamn.. sharing is caring ma :)

INI BLOG WA PUNYA. JANGAN TAIK HIDUNG MASIN PERASAN NAK BUAT HARTA!
Copyright© All Rights Reserved Rykino Yuro @ xnobleshitstory.blogspot.com